hr | en | it | de

Interlang logoslogan
flash banner
Ruski jezik

Rusija je domovina najvećih svjetskih književnika, Tolstoja, Dostojevskog, Gogolja, najljepšeg baleta i arhitekture i prirode koja oduzima dah.

To je također i prvi jezik Ruske federacije, Kazahstana i Kirgistana, a u ne tako davnoj prošlosti bio je i službeni jezik međunarodne komunikacije u SSSR-u. Zemlje koje su bile članice SSSR-a također koriste ruski jezik.

Ruski jezik u svijetu govori oko 285 milijuna ljudi, što ga čini četvrtim jezikom po rasprostranjenosti. Ruski je materinji jezik 160 milijuna ljudi te po tome zauzima visoko 7. mjesto na svijetu. Ruski pripada slavenskim jezicima koji su se razvili u 7. st. nakon velike seobe naroda, a kao službeno pismo ruskog jezika koristi se ćirilica.

Ukoliko želite i sami istražiti geografski najveću državu u svijetu, te kad povratite dah od svih njenih ljepota, dobro će Vam doći ovih nekoliko fraza:

Koliko košta? – ................................?

Račun molim! – ................................?

Hvala! – ................................?

Oprostite, ne razumijem. – ................................?

Oprostite, gdje je hotel? – ................................

Molim jednu čašu, ne bocu votke………………..

Ako ipak u Rusiju ne želite ići samo radi kušanja slavne ruske votke, dođite u Interlang i uz pomoć naših stručnih predavača pripremite se za otkrivanje magične Rusije.