hr | en | it | de

Interlang logoslogan
flash banner
Pripreme za međunarodne ispite

Engleski jezik

University of Cambridge ESOL EXAMS

ESOL ispiti sastoje se od različitih potvrda koji su prilagođeni potrebama polaznika. Svaki od ispita Univerity Of Cambridge ocjenjuje znanje ljestvicom od A1 do C2 i tako omogućava uvijek vrlo jasan put znanja i napretka za sve polagače.

- KET (Key English Test) prepoznaje kod polagača početnika pismenu i usmenu sposobnost snalaženja u svakodnevnim situacijama na Engleskom jeziku.

- PET (Prelimenary English Test) je pismeni i usmeni ispit Engleskog jezika za polaznike tečajeva srednje razine znanja.

- FCE (First Certificate in English) ispit je namijenjen polaznicima koji završavaju napredni srednji tečaj engleskog jezika. Idealan je za polaznike koji žele koristiti engleski u poslovne i obrazovne svrhe.

- CAE (Certificate in Advanced English) je ispit namijenjen naprednim govornicima koji koriste engleski za većinu poslovnih i privatnih komunikacija te je kao potvrda istog priznat u cijelom svijetu.

- CPE (Certificate of Proficiency in English) je uvjet za većinu fakulteta. To je najnapredniji ispit University of Cambridge-a, a namijenjen je govornicima koji koriste engleski u poslovne i obrazovne svrhe.

Ovisno o interesu i potrebi organiziraju se i pripreme za TOEFL (Test of English as a Foreign Language™) i IELTS.

TOEFL

Broj institucija koje priznaju TOEFL je impresivan, a između ostalih priznaju ga najbolji fakulteti i sveučilišta diljem svijeta.

Ukoliko Vas zanima više detalja prilažemo listu više od 7,000 institucija u 165 zemalja (PDF), uključujući gotovo sve fakultete u U.K., SAD-u, Australiji, Novom Zelandu i Kanadi koji se oslanjaju na rezultate TOEFL-a prilikom prijava, školarina ili samog dobivanja diplome.

IELTS

(The International English Language Testing System) je test engleskog jezika priznat diljem svijeta. Preko 1,2 milijuna kandidata godišnje polaže test na svom putu u međunarodno obrazovanje ili zapošljavanje.

Postoje dvije vrste IELTS testova: akademski ili opći, ovisno treba li Vam za školovanje, posao ili vizu. To nije test koji prolazite ili padate, već test koji na ljestvici od 1 do 9 procjenjuje Vaše znanje stranog jezika. Razina 9 je razina izvornog govornika, ali većina sveučilišta prihvaća rezultate 6 ili 7.

IELTS priznaje više od 6000 institucija u preko 120 zemalja.