hr | en | it | de

Interlang logoslogan
flash banner
Francuski jezik

Francuski jezik romanski je jezik koji se koristi u Francuskoj, Belgiji, Kanadi, Švicarskoj, Kongu, Obali Slonovače te još 46 zemalja diljem svijeta.

Francuski kao prvi jezik koristi 87 milijuna stanovnika, a ukupno 182 milijuna ljudi ga koristi u svakodnevnoj komunikaciji. Francuski jezik je 11. jezik u svijetu po broju govornika. Važno je istaknuti da velik broj tih govornika često odbija koristiti se ijednim drugim stranim jezikom, pa je svakako poželjno pri posjetu zemlji francuskog govornog područja znati barem nekoliko neophodnih fraza, kako biste se mogli snaći i "preživjeti".

Francuski jest najljepši jezik na svijetu, ali na žalost ne razumijem. - Le français est la plus belle langue au monde, mais malheureusement je ne le comprends pas.

Je li netko ukrao zvijezde i stavio ih u tvoje oči... - Est-ce que quelqu'un a volé les étoiles et les a mises dans tes yeux?

Koliko košta? - Combien coûte?

Crno vino, bijelo vino. - Le vin rouge, le vin blanc.

Molim Vas, samo ne puževe! - S'il vous-plaît, tout, mais non escargots!

Hvala! – Merci.

Oprostite, gdje je hotel? - Excusez-moi, où se trouve l'hôtel?

A da biste mogli uživati u svim čarima najromantičnije zemlje svijeta te otkriti sve njihove kulinarske delicije, odaberite jedan od tečajeva francuskog jezika u Interlangu.